Bastu

bastuI hus 4 Kvällsvägen 16, har vi en bastu där man kan sitta och njuta. Bastun kan bokas till kl 14.00 - 15.30, kl 15.30 - 17.00, kl 17.00 - 18.30 och kl 18.30 - 20.00 dagligen. Varje pass är alltså 90 minuter långt.

Bokning sker på tavlan vid tvättstugan eller via hemsidan.

Bastun är endast för medlemmar i Brf Banslätt. Det är okej att ha med en vän om man själv är på plats.

För tillgång till bastun kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 08 - 608 68 00.

Från och med den 1 januari 2023 har styrelsen beslutat om att ta ut en årsavgift om 300 kr för tillgång till bastun.

Observera att Bastun delar toalett med gästrummet.

Grillplatser

grillplt1Bakom hus 3 Kvällsvägen 10–12, finns en grönyta med tre grillplatser och en boulebana. I mån av plats är det bara att grilla. Grillarna går inte att boka eller reservera. Först till kvarn gäller. Det går heller inte att duka bordet och gå iväg från grillplatsen. Är ingen på plats är det fritt fram att grilla.

Vatten finns tillgängligt ifall olyckan skulle vara framme. Självklart rengör vi galler och grill efter oss!

Sedan sommaren 2017 finns även tre nya grillplatser. En bakom hus 1, en bakom hus 2 och en bakom hus 4. Samma regler som ovan gäller även där.

Sommaren 2021 så byggs grillplatserna bakom hus 2 och 4 om för att öka trivseln.

Kom ihåg att göra rent efter er och ta med allt skräp!

Motionslokalen

motionslokalI hus 1, Kvällsvägen 2, finns en motionslokal för den som vill hålla sig i form. Det kostar från och med år 2020 500 kr/år i medlemsavgift. Om du vill ha tillgång till motionslokalen ska anmälan göras på årlig basis till HSB kundcenter Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppettider: Alla dagar i veckan 07.00–22.00. Ta kontakt med ansvarig här.

Från och med 1 juli 2021 så införs bokningssystem för motionslokalen. 
Är du medlem bokar du tid här eller i Aptus Home appen.

Följande gäller bokningen:

 • Varje pass är 90 minuter.
 • Det finns tre (3) parallella pass.
 • För varje bokat pass får två personer träna varav en person ska vara medlem och bo i föreningen.
 • Man kan maximalt ha två (2) aktiva bokningar per lägenhet.
 • Om man inte aktiverar sin bokning, genom att blippa vid dörren till motionslokalen, inom 15 minuter från passets starttid så blir den fri för andra att boka.
 • Dagens första pass startar kl. 7.00 och det sista kl. 20.30. Kl. 22.00 ska det vara tomt i lokalen.

 

Ordningsregler

 • MAX 6 personer i motionslokalen. Om alla tre pass är bokade betyder det två personer per bokning varav en person per bokning ska vara medlem och bo i föreningen. 
 • Sprita händerna. Handsprit kommer finnas på plats.
 • Spraya och torka av maskiner, redskap och mattor med ytdesinfektion efter användning. Sprayflaska kommer finnas på plats.
 • Har du symptom så som hosta, snuva, ont i halsen m.m. Stanna hemma!
 • Inga skor använda utomhus inne i lokalen.
 • Plocka undan vikter och andra redskap efter dig.
 • Se till att ha städat efter dig och vara ute ur lokalen innan ditt pass slutar.
 • Respektera varandra
 • Respektera reglerna

Föreningslokalen

foreningslokal 
Tidigare har föreningens Fritidskommitté ordnat pubkväll cirka en gång i månaden i lokalen, då det serverades mat och dryck till självkostnadspris. Om du är intresserad av att ingå i Fritidskommittén och på nytt anordna pubkvällar ta kontakt med styrelsen.

Denna lokal går även att hyra för privata tillställningar och liknade fram till midnatt, därefter ska det vara tyst. Vid störning där störningsjouren anlitats får den störande bekosta utryckningen, i detta fall den som hyrt lokalen. Uthyrningspris 400 kr/gång för medlemmar. I undantagsfall, efter godkännande av Styrelsen, så kan lokalen hyras ut till externa parter för 1000 kr/gång. 

Träffpunkten kan även hyras för kortare träffar om max 3 timmar under dagtid om den inte är bokad. Detta kostar 40 kr per tillfälle.

För att få en rättvisare fördelning av möjligheten att boka Träffpunkten under större helger så som jul och nyår får man inte boka den två sådana efterföljande helger. Alltså om man bokat den till jul får man vänta till jul två år senare för att boka den igen. Man får dock ställa sig i kö till nästkommande jul men andra intressenter prioriteras. 

Om ni inte städat ordentligt tillkommer städavgift. För bokning ta kontakt med ansvarig Elisabeth Lindqvist. I kalendern ovan går det att se om lokalen är ledig eller bokad ett visst datum. En bokning är bekräftad först när ansvarig meddelar det. 

Snickerilokalen

Snickarverkstaden 2Vi har även ett hobbysnickeri med proffsiga verktyg. Det kostar 300 kr/år i medlemsavgift. För tillgång ska anmälan ske årligen till HSB kundcenter: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Notera din närvaro i liggaren och städa efter dig så trivs alla bättre.
Ta kontakt med ansvarig här.

Vävstugan

VavstugaFinns på Kvällsvägen 16. Årsavgift 50 kr/år. Kontaktperson här.

Gästrummet

overnattningsrum

Om man inte har plats för sin släkt eller sina vänner som kommer på besök kan gästrummet hyras för 250 kr/natt. Man får maximalt hyra rummet 7 dygn per kvartal. Egna lakan och handdukar medtages.

Gästrummet är beläget på Kv. 16 med ingång via källargången och dörren märkt "Gästrum". Man delar toalett och dusch med Bastubadarna vilket innebär att dusch inte är tillgängligt mellan kl 14-20 då Bastun är bokad.

I kalendern (på grund av tekniskt fel kan inte kalendern ses för tillfället, vi arbetar med att söka efter vad felet beror på) ovan går det att se om gästrummet är ledigt eller bokat ett visst datum. För bokning ta kontakt med ansvarig. En bokning är bekräftad först när ansvarig meddelar det. 

Den här webbplatsen använder "cookies" för vissa funktioner. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.